top of page

Noore looduskaitsja märk 2021

2021. aastal tunnustati kahte Tartu loodusmaja noort õpilast, Maarja Metsa ja Martin Valvast noore looduskaitsja märgiga.

 

Noore looduskaitsja märgiga tunnustatakse noore, kuni 26-aastase aktiivse looduskaitsja tegevust. Märk antakse isikule, kes on eriliselt silma paistnud loodushoiu alal, saavutanud häid tulemusi loodushariduse konkursil või aidanud kaasa loodusteemalise ürituse korraldamisele. Aastas antakse välja kuni 30 noore looduskaitsja märki.

Noore looduskaitsja märk kujutab tammelehte.

Märk on valmistatud valgest vasest ning kaetud läbipaistva rohelise emailiga. Emaili aluspind on reljeefne, sellest eenduvad leherootsud kumavad läbi emaili. Märgi pikkus on 23 mm, laius max 10 mm. Märgi autor on kunstnik Julia Maria Künnap.

 

Maarja Mets - tunnustame suure loodushuvi, aktiivse keskkonnahoiualase tegevuse ning keskkonnateadlikkuse edendamise eest. Maarja on Tartu Hugo Treffneri Gümnaasiumi 11. klassi õpilane, loodushoidliku mõtteviisi levitaja kaasõpilaste hulgas. Maarja osaleb aktiivselt Tartu loodusmaja huvikooli loodus- ja keskkonnauuringute huviringis, ta on esinenud õpilaste teadusfestivalil, Tartu loodusmaja konverentsidel ja loodusteatris, ning tutvustanud oma uurimistööd UNESCO ühendkoolide võrgustiku Läänemere Projekti rahvusvahelises digitaalses laagris töötoana.


Maarjaga tehtud vanemat inrevjuud saab lugeda sellest postitusest: https://loodusmaja.wixsite.com/rohelinekool/post/intervjuu-maarja-mets-l%C3%A4%C3%A4nemere-viktoriin


Martin Valvas - tunnustame suure loodushuvi, aktiivse keskkonnahoiualase tegevuse ning keskkonnateadlikkuse edendamise eest. Martin on Tartu Tamme Gümnaasiumi 11. klassi noormees, kes on käinud Tartu loodusmaja huviringides alates 1. klassist ning arendab oma loodushuvi zooloogiaringi ja seiklusliku matkaringi vahendusel, osaleb aktiivselt välipraktikumides, väljasõitudel, talgutel ja matkadel. Martin on edukalt suutnud kombineerida innovaatilisi digilahendusi loodushoiuga.


Palju õnne!!

bottom of page