top of page

GreenMindi projekti laager

7.-11.augustil toimus GreenMindi projekti laager, kus lisaks teistele toredatele laagritegevustele pöörati rõhku just Peipsi järvele ning selle heaolu säilitamisele.

Laagrit alustati Karksi looduskeskuse külastuse ja väikse matkaga Peipsi järve ääre, kus õpilased said esimest korda oma varbad liiva ja külma järve vette pista.

Grupitunde loomiseks ja üksteisega tutvumiseks mängiti mitmeid tutvumismänge, et kaaslaste nimed ikka viie päeva jooksul selgeks saaks.

Järve uuringutel keskenduti erosioonile, kaladele, taimedele ning tigudele ja karpidele.

Lisaks teaduslikule osale sai laagris ennast ka käeliselt proovile panna ning igal õpilasel valmis rannikuvaatega seinataldrik ja oma disainiga puuvillane poekott.

Loovuse pidi tööle panema ka fotojahis, kus etteantud sõnad või laused tuli pildile jäädvustada võimalikult täpselt, kuid samas teisele mitte kohe arusaadavalt.

Kuna tegu on Eesti-Vene koostööprojektiga, siis võeti veebivahendusel ühendust ka Vene õpilastega ning vahetati laagrimuljeid ja arutati, millised probleemid meie jagatavat järve piinavad ning kuidas neid lahendada saaks.

Loomulikult ei puudunud laagrist ka traditsioonilised laagritegevused, näiteks lõkkeõhtu, lauamängud, patsipunumine ja uniseselt hommikusöögi lauas muljetamine.

Laagri lõpuks valmisid kõikidel õpilastel laagrivihikud, kuhu kirjutati või joonistati iga laagripäeva emotsioon, koguti töötubades täidetud töölehed ja joonistused.








Recent Posts

See All
bottom of page